Openbaar vervoer Vierdaagse 2018

Tijdens de Vierdaagse worden in Nijmegen en omgeving extra bussen en treinen ingezet door Breng, NS en Arriva. Wandelaars maken gebruik van het speciale vroegnet, waarmee zij 's ochtends naar de start worden gebracht.

De stad is dan ook het beste bereikbaar met het openbaar vervoer. Met behulp van onderstaande informatie kun je jouw vervoer van en naar Nijmegen en binnen de regio makkelijk plannen. Let op: bussen in het centrum van Nijmegen rijden, vooral op vrijdag anders dan normaal.

Overzicht Nijmegen

Let op

Sinds 1 juli zijn alle bussen van Breng cashloos. Dit betekent dat je in de bus alleen kunt betalen met je bankpas of creditcard (of OV-chipkaart natuurlijk).

Wil je toch met contant geld betalen, kijk dan op breng.nl voor voorverkooppunten in de buurt van Nijmegen. Ben je wandelaar en wil je gebruikmaken van de Vroegbussen van Breng? Schaf dan de Blarenpas aan!

Vroegnet / Blarenpas

De speciale vroegbussen rijden van 17 t/m 20 juli 2018 naar de start. Bekijk de vroeg- en nachtbussenfolder (+blarenpas) voor de routekaart en dienstregeling van de Vroegbussen.

De Blarenpas Vierdaagse Nijmegen is een speciaal busabonnement voor tijdens de Vierdaagseweek.

Met de 'Blarenpas Vierdaagse Nijmegen-1 ster' kunnen mensen van zaterdag 14 juli tot en met vrijdag 20 juli onbeperkt reizen op alle Breng-bussen in de stad Nijmegen (excl. de wijken Dukenburg, Lent en Oosterhout) en op alle Vroegbussen in de stad Nijmegen (excl. de wijken Dukenburg, Lent en Oosterhout). 

De 'Blarenpas Vierdaagse Nijmegen-2 ster' en 'Blarenpas Vierdaagse-3 ster' bieden meer mogelijkheden.

Aanpassingen Regulier busvervoer

Tijdens de Vierdaagseweek rijden er geen bussen door de binnenstad, maar rijden alle bussen over de Singels. Halteplaatsen van het openbaar vervoer bevinden zich net even buiten de centrumring. We adviseren om op te stappen bij het busstation op Nijmegen CS, de halte Canisiussingel of de halte Nassausingel.

Op vrijdag 20 juli kunnen de bussen vanwege de intocht niet over de Singels rijden. Dan rijden ze tot 14.00 uur over de Waalkade, daarna worden buslijnen tot 20.00 uur geknipt met eindpunten op station Nijmegen en het Traianusplein. Er rijdt een pendelbus (lijn 400) tussen deze twee locaties op vrijdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Zie deze afbeelding voor de route. Vanaf 20.00 uur rijden de bussen weer over de Singels.

Meer informatie vind je op de omleidingen Vierdaagse pagina van Breng.

Treinverkeer

Tijdens Vierdaagsefeesten worden extra (nacht-) treinen ingezet en er rijden extra lange treinen van en naar Nijmegen. Plan je reis met de GoAbout reisplanner voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie op de NS Vierdaagse pagina. NS biedt ook online het Vierdaagseretour aan. Hiermee reis je met 20% korting vanaf elk station in Nederland naar Nijmegen, Elst of Wijchen.

Plan je reis

Tip: Vind eenvoudig alle belangrijke bestemmingen door te beginnen met '#Vierdaagse'.

Nachtnet

Vanaf de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 juli t/m de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli 2018 speciale nachtbussen. Bekijk de vroeg- en nachtbussenfolder (+blarenpas) voor de routekaart en dienstregeling van de Nachtbussen.

De normale nachtbussen rijden niet in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 juli en in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli. Met de Vierdaagsefeesten geldt er een aangepaste dienstregeling voor de nachtbussen. Er rijden meer bussen. Ook geldt er tijdens de Vierdaagsefeesten een ander tarief voor de nachtbussen.

Een kaartje voor de Nachtbus kun je kopen bij het verkooppunt op het busstation in Nijmegen. Afhankelijk van de bestemming kost het Nachtbuskaartje € 6,- of € 8,-. Bekijk de folder voor het tarief van jouw nachtbus.

Je kunt je reis met de nachtbus ook met de OV-chipkaart betalen. Je betaalt dan € 5,- ongeacht de afstand. Andere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de Nachtbussen.

Blarenpas kopen

Je kan de blarenpas direct online bestellen via de Blarenpas webwinkel pagina. Deze kan ook ter plekke gekocht worden en wel op zondag 15 juli en maandag 16 juli bij:

  • De informatiestand van Breng op de Wedren, waar je jouw startbewijs ophaalt.
  • Op de meeste vierdaagsecampings in de regio.
  • Op alle dagen (behalve zondag) bij het Breng loket in de stationshal van Nijmegen, schuin tegenover de Bruna.

Het tarief is afhankelijk van de afstand tussen je verblijfplaats en het startpunt van de Vierdaagse.

  • 1 ster € 19,-
  • 2 sterren € 30,-
  • 3 sterren € 43,-

Voorbeeld: Je verblijft op camping De Oude Molen in Groesbeek. Je betaalt dan € 30,-. Informeer bij het verkooppersoneel welke sterwaarde je nodig hebt.

Informatie over de lijnen, kosten en waar de tickets te koop zijn vind je ook op de website van Breng.